Ispuni

8547523Najnovija dostignuća u stomatologiji omogućila su korištenje materijala za ispune visoke kvalitete. Sa ovakvim sofisticiranim materijalima danas se je moguće prilagoditi individualnim zahtjevima pacijenta.

Optimalan ispun – keramika

Najtrajniji zubni ispun još uvijek je keramički inlay. Otpornost na žvačne sile, savršena estetska prilagodljivost i dugotrajnost glavne su odlike takvog ispuna. Materijali izrade su potpuna keramika i cirkon-keramika.

Kompozitni ispuni

Radi se o materijalima koji datiraju od 1960.godine i konstantno su usavršavani u pogledu estetike i kvalitete.To su materijali u boji prirodnih zuba, mješavine smola često punjene silikon dioksidom (kvarc) i sadrže svjetlosno osjetljive agense. Kompoziti su danas skoro potpuno izbacili amalgam u svrhu zubnih ispuna. Kompozitni ispun može potpuno prirodno nadomještati izgubljeni dio zuba,te uz pravilnu indkaciju može trajati godinama.                                                                                                                                         

Zamijenite svoje amalgamske ispune kompozitnima ili keramičkima! Amalgam sadrži elementarnu živu. Vrlo male količine žive u obliku pare mogu se inhalirati i apsorbirati u plućima. Značajnija izloženost živinim parama može biti povezana sa štetnim učincima na mozgu i bubrezima.

9954248 orig

DIC Newsletter

Dentalic.eu stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kako bi saznali više o kolačićima posjetite naše uvjete korištenja. Za nastavak pregleda kliknite na gumb "Slažem se".