ALL-ON-4 METODA: Potpuna funkcionalna i estetska rehabilitacija u samo nekoliko sati

Autor: dr.med.dent. Željko Popadić

U svega nekoliko sati ugrađuju se implantati i zubi na tim implantatima. All-on-4 u prijevodu znači sve na četiri implantata, i predstavlja metodu koja je iz korijena promijenila gledanje na dentalnu implantologiju. Podjednako je vole i doktori dentalne medicine i pacijenti. Evo i zašto...

 

Ova metoda namjenjena je pacijentima koji žele fiksnu protetsku restauraciju ali nemaju sve svoje zube ili imaju zube koji su u jako lošem stanju, te onim pacijentima koji imaju nedostatnu količinu potrebnog koštanog tkiva da bi se ugradili implantati i nisu kandidati za uobičajenu implantoprotetsku rehabilitaciju.

All-on-4 metodom se u istom danu u svega nekoliko sati ugrađuju implantati i odmah izrađuje privremeni protetski rad koji će ostati fiksiran na tim implantatima sve dok oni ne zacijele. Nakon otprilike 4-6 mjeseci izrađuje se definitivna protetska restauracija koji se potom fiksira vijcima na postojeće implantate. Vijčana fiksacija dopušta skidanje restauracije (fiksnog mosta) kada za to postoji potreba.

Specifičnost ovog zahvata je da se zubi jedne čeljusti fiksiraju na četiri implantata. Zbog posebne metode umetanja implantata ne treba nadograđivati kost, što je česta potreba kod rekonstrukcije potpune bezubosti.

Prednosti metode su minimalno vrijeme provedeno u zubarskoj stolici, kratko vrijeme oporavka, nema nadogradnje kosti, sinus lifta i sličnih kompleksnih kirurških zahvata, u konačnici je jeftinija od uobičajene terapije implantatima, omogućuje potpunu rehabilitaciju žvačne funkcije, predstavlja dugotrajno estetsko rješenje i omogućuje kvalitetno održavanje oralne higijene.

U odnosu na klasične potpune proteze kod ove metode nema iritacije desni, vađenja proteze svake večeri, okus hrane osjećate cijelim nepcem i sprječava dugoročno slabljenje čeljusti.

Ova metoda apsolutno unapređuje kvalitetu života i predstavlja izvrsnu vrijednost za novac!
Saznajte jeste li kandidat za All-On-4 metodu!

 

DIC Newsletter

Dentalic.eu stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kako bi saznali više o kolačićima posjetite naše uvjete korištenja. Za nastavak pregleda kliknite na gumb "Slažem se".