ALL-ON-4 METODA: Popolna funkcionalna in estetska rehabilitacija v samo nekaj urah

Avtor: dr.med.dent. Željko Popadić
V samo nekaj urah se vgradijo implantati in zobje na teh implantatih. All-on-4 v prevodu pomeni, vse na štirih implantatih in predstavlja metodo, ki je popolnoma spremenila pogled na dentalno implantologijo. Enako jo imajo radi in doktorji dentalne medicine in pacienti. Pa poglejmo zakaj ...

 

Ta metoda je namenjena pacientom, ki želijo fiksno protetično obnovo, vendar nimajo več nobenega svojega zoba ali imajo zobe, ki so v zelo slabem stanju ter tistim pacientom, ki imajo nezadostno količino potrebnega kostnega tkiva, da bi se vgradili implantati in niso kandidati za običajno implantoprotetsko rehabilitacijo.

Z All-on-4 metodo se v istem dnevu, v le nekaj urah vgradijo implantati in se takoj izdela začasna protetska obnova (začasni most), ki bo ostal pritrjen na teh implantatih, vse dokler se ti ne integrirajo. Po približno 4-6 mesecih se izdela dokončna protetična obnova (fiksni most), ki se nato pritrdi z vijaki na obstoječe implantate. Vijačno fiksiranje omogoča odstranjevanje protetske obnove (fiksnega mosta), če za to obstaja potreba.

Posebnost tega postopka je, da se zobje ene čeljusti pritrdijo na štiri implantate. Zaradi posebnega načina vstavljanja implantatov, ni potrebno nadgrajevati kosti, kar je pogosta potreba pri rekonstrukciji popolne izgube zob.

Prednosti metode so minimalni čas, preživet na zobozdravniškem stolu, kratek čas okrevanja, ni potrebna nadgradnja kosti, sinus lifta in podobnih kompleksnih kirurških posegov, na koncu je cenejša od običajne terapije z implantati, omogoča popolno rehabilitacijo prežvekovalne funkcije, predstavlja dolgoročno estetsko rešitev in omogoča kvalitetno vzdrževanje ustne higiene.

V primerjavi z običajnimi popolnimi protezami, pri tej metodi ni draženja dlesni, odstranjevanja zobne proteze vsako noč, okus hrane občutite z celotnim nebom in preprečuje dolgoročno slabitev čeljusti.

Ta metoda absolutno izboljša kakovost življenja in predstavlja odlično vrednost za denar!

Izvedite ali ste kandidat za All-On-4 metodo!

 

DIC Newsletter

Dentalic.eu stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kako bi saznali više o kolačićima posjetite naše uvjete korištenja. Za nastavak pregleda kliknite na gumb "Slažem se".